Boete voor binnendringen voormalig Speelstad Oranje

Bewoners hebben zich zorgen gemaakt om de verloedering van Speelstad Oranje
De jongeman probeerde het complex binnen te dringen © Josien Feitsma / RTV Drenthe
Een 19-jarige man uit Hilversum moet voor het binnendringen van Speelstad Oranje een boete van 250 euro betalen. Hij heeft mazzel gehad, zei de rechter. Wat haar betreft was het een inbraakpoging. En daarop staan zwaardere straffen. Het Openbaar Ministerie (OM) hield het op lokaalvredebreuk.
De man reed op 23 december met twee vrienden vanuit Midden-Nederland met een auto naar het Noorden. Door de coronamaatregelen verveelden zij zich en ze zagen op internet filmpjes van mensen die pretparken binnendrongen. De mannen gingen in Oranje het bedrijventerrein op en duwden een rolluik omhoog. Ze wilden naar binnen, maar het stille alarm ging af. Voordat ze er erg in hadden stonden de agenten voor hun neus.

Boete

De drie vrienden kregen van het OM een boete van 250 euro opgelegd. De 19-jarige was het daar niet mee eens. Zijn vrienden betaalden, maar hij niet, waardoor hij voor de rechter stond. "Anderen die ook op het terrein waren en filmpjes maakten, kregen een waarschuwing", zei de man tegen de rechter. Maar die forceerden niet een rolluik om naar binnen te komen, ketste de rechter terug.
De man stond op het punt een opleiding tot beveiliger te volgen en kan een aantekening op zijn strafblad niet gebruiken. "En dan doet u zulke dingen uit verveling? Dat staat in schril contrast met uw onderwijsplannen", zei de rechter en legde de man de boete op.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl