DTK promoveert naar eredivisie

TAFELTENNIS - Drenthe heeft er weer een eredivisionist bij, want de tafeltennisheren van Mannak DTK uit Klazienaveen wonnen zaterdagavond het promotieduel in de eerste divisie van Pecos uit Oegstgeest.
Op neutraal terrein in Soest won het team van trainer Jan Vlieg uiteindelijk met 6-3. DTK, beter bekend als De Treffers Klazienaveen, speelde met Peter Verweij, Henk Jan Wils en Song Shanua. De Chinees won zijn eerste partij, maar daarna kreeg DTK twee verliespartijen te verwerken. In een spannende dubbelpartij wisten Song en Verwey in een vijf-setter de stand echter weer recht te trekken. Daarna brachten Song en Verwey in hun enkelpartij DTK op een 4-2 voorsprong. Wils verloor daarna zijn partij, maar wederom waren het Song en Verweij die de punten wel pakten en zo boekt De Treffers, vier jaar na het Europacupsucces bij de dames, opnieuw een hoogtepunt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.