Mogelijk gedumpt chemisch drugsafval gevonden achter boerderij Zuidwolde

De Drogterweg in Zuidwolde is vanmiddag enige uren afgesloten geweest na de mogelijke vondst van chemisch afval afkomstig uit een drugslab.
De Landelijke Faciliteit Ontmantelen, een speciale afdeling binnen de politie die getraind en uitgerust is om op het allerhoogste veiligheidsniveau onderzoek te verrichten, heeft onderzoek gedaan en gaat onderzoeken wat er is geloosd.

Zwavellucht

Politieagenten waren vandaag aanwezig bij een woningontruiming aan de Drogterweg, toen achter de boerderij vochtige grond werd ontdekt. Er hing een sterke zwavellucht. Daarop is in overleg met de brandweer het gebied afgezet. "We nemen geen enkel risico", zegt een woordvoerder van de politie. "Als mensen in het gebied in hun woning blijven, is er niets aan de hand."
Het onderzoek naar de stof die is gelekt kan nog weken tot maanden duren. In de woning was geen drugslab aanwezig.

Vierde dumping

De dumping in Zuidwolde is de vierde dumping van drugsafval dit jaar. Eerder moest de politie al ingrijpen in Schoonloo, De Wijk en Zuidwolde. Vorig jaar was er een dumping in Norg.
De dumpingen zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl