Podcast HARRY #2: 'Things I Remember', over de tropenjaren van C+B

podcast harry muskee
Luister nu naar aflevering 2 van de podcast HARRY © Rudy Leukfeldt / bewerking: RTV Drenthe
Afgelopen juni zou Harry Muskee 80 jaar zijn geworden en in september is het alweer 10 jaar geleden dat hij overleed. Harry Muskee, zanger en frontman van de legendarische Drentse bluesband Cuby + Blizzards.
In de RTV Drenthe-podcast HARRY duikt journalist Roy van Gool in het leven van Harry Muskee. Voor de serie sprak hij met verschillende mensen die dicht bij Muskee stonden, zoals oud-bandleden Erwin Java, Hans la Faille en Hans Waterman. Maar ook oud-manager Johan Derksen komt aan bod, net als vriend Rudy Leukfeldt en Muskees vrouw Douwien Oosterhof.

Aflevering 2: Things I Remember

De tweede aflevering van de podcast HARRY gaat over de tropenjaren van Harry Muskee en Cuby + Blizzards. De band neemt in 1966 de eerste langspeelplaat op: Desolation. C+B breekt daarna definitief door en neemt een jaar later het legendarische album Groeten uit Grollo op.
Toetsenist Henk Hilbrandie en drummer Hans Waterman halen herinneringen op aan die tijd. Ook komt het vaak grillige karakter van Muskee naar voren. "Harry was af en toe wel een dwars mens, maar ik heb heel veel van hem geleerd. Ik keek ook wel een beetje tegen hem op, hij was alleen geen coöperatief figuur."
Luister hieronder naar de tweede aflevering van de podcast HARRY.
Podcast HARRY #2: 'Things I Remember', over de tropenjaren van C+B

De eerste aflevering nog niet gehoord?

Aflevering 1 van de podcast HARRY is hier terug te luisteren, maar ook via de verschillende podcast-apps, Spotify en iTunes.

HARRY

De komende weken is elke zondag een nieuwe aflevering te horen. HARRY wordt uitgezonden in het Radio Drenthe-programma Drenthe Toen, maar is natuurlijk ook te beluisteren in je favoriete podcast-app en via Spotify en iTunes.
hans kinds
C+B tijdens een optreden in Assen, onder anderen met Hans Waterman © archief Rudy Leukfeldt

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl