Herbert Jansen nieuwe directeur Bevrijdingsfestival Drenthe

bevrijdingsfestival
Een optreden tijdens het Bevrijdingsfestival in 2019 © RTV Drenthe/Kim Stellingwerf
Herbert Jansen uit Bovensmilde is per 1 september benoemd als directeur-producent van het Bevrijdingsfestival Drenthe. Hij volgt Nathan van Gelder op, die het festival de laatste negen jaar organiseerde.
Jansen heeft ervaring met het Bevrijdingsfestival, in 2011 en 2012 was hij projectleider van het evenement.
"Tien jaar geleden hebben we een plan geschreven voor de gemeente Assen, toen ging het festival van de binnenstad naar een andere locatie toe: de Baggelhuizerplas", zegt de kersverse directeur. "Dat heb ik toen twee jaar lang mogen organiseren en vormgeven. Ik kom letterlijk en figuurlijk op bekend terrein, al is het ook alleen maar omdat ik op dat terrein ben opgegroeid."

Jumping Jack

Jansen is eigenaar van Bureau Magnificent en was in die hoedanigheid betrokken bij de organisatie van meer evenementen in Drenthe, zoals het TT Festival en de theaterproductie Jumping Jack. In zijn vrije tijd is Jansen bestuurslid van de Stichting herdenking Franse Parachutisten 1945.
Jansen: "Vergeleken met het andere werk dat ik doe in de evenementenwereld, is het een festival dat echt draait om de inhoud, de boodschap die verteld wordt die dag."

Locatie

Het Bevrijdingsfestival Drenthe wordt sinds 2011 gehouden bij de Baggelhuizerplas in Assen. Jansen ziet kansen om gebruikt te maken van de aanwezige elementen. "We gaan zeker op zoek naar nieuwe impulsen om het festival op een wat andere manier te gaan vormgeven. We gaan anders gebruikmaken van de locatie. We hebben het mooiste festivalgebied, als je het vergelijkt met de andere veertien festivals in Nederland: water, zand, hoogteverschil en heel mooie bossage."
Afgelopen jaar was er vanwege de coronamaatregelen een online-editie. Voor komend jaar hoopt Jansen een fysiek festival te kunnen presenteren. "Laten we wat dat betreft positief gestemd zijn en mooie plannen gaan maken."
Bevrijdingsfestival Drenthe in coronajaar

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl