Land van Ons en Allemansgoed Terheijl maken kans op Harry de Vroome Penning

Veldbezoek aan het project Allemansgoed Terheijl
Veldbezoek aan het project Allemansgoed Terheijl © Paulien Zomer
Het burgerinitiatief Land van Ons en het kunstproject Allemansgoed Terheijl zijn de twee genomineerden voor de Harry de Vroome Penning 2020/2021. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan projecten of initiatieven die bijdragen aan de positieve ontwikkeling van het landschap in Drenthe.
Land van Ons is een landelijke coöperatie die landbouwgrond koopt om biodiversiteit te verhogen en landschap te herstellen. Deelnemers aan de coöperatie leggen daarvoor geld in voor de aankoop van landbouwgrond. De eerste aankoop van landbouwgrond in Drenthe is het perceel Holtesch bij Hooghalen.
Het kunstproject Allemansgoed Terheijl in de gemeente Noordenveld heeft als doel om met hedendaagse beeldende kunst het landgoed meer levend en herkenbaar te maken. Een aantal kunstenaars is als tijdelijk collectief met de opdracht aan de slag gegaan.
Op 13 oktober wordt de winnaar van de Harry de Vroome Penning bekendgemaakt. Op deze bijeenkomst wordt ook de eerste Groene Anjer van het Prins Bernard Cultuurfonds uitgereikt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl