Dick Lukkien: PSV op dit moment beter dan Ajax

VOETBAL - Zo'n anderhalve maand geleden, vlak voor het competitietreffen met Ajax, betitelde Dick Lukkien de Amsterdamse club als 'veruit de beste ploeg in de eredivisie'. Inmiddels heeft de oefenmeester van Emmen zijn mening ietwat bijgesteld.
"PSV en Ajax steken op dit moment met kop en schouders boven de rest uit én van die twee clubs is PSV de beste. Heel simpel. Dat bewijst de stand", aldus Lukkien in de rubriek 'koffieDick kijken' in het programma FC Emmen Rood Wit TV in aanloop naar de negende competitiewedstrijd, uit bij de regerend landskampioen. 

'PSV werkt met een duidelijke visie' 
De trainer vervolgt: "Aan het begin van het seizoen maak je een inschatting en op basis van de specifieke kwaliteiten die Ajax heeft had ik het idee dat die club het meest compleet zou zijn. Maar PSV maakt op mij een heel goede indruk. Het is een elftal met veel specifieke kwaliteiten, de spelers weten van elkaar wat ze doen en er wordt duidelijk volgens een visie gewerkt en dat zie je terug in de resultaten." 

We hebben een plan tegen PSV, maar veel hangt af van de wedstrijd. We moeten er in ieder geval voor zorgen dat de onderlinge afstanden te belopen zijn. We zullen elkaar continu moeten helpen.
Dick Lukkien, trainer FC Emmen
 

Lukkien heeft wel een plan om PSV zaterdagavond (vanaf 18.30 uur) in eigen huis, waar het al meer dan twee jaar ongeslagen is, te bestrijden. "Ja, maar dat is afhankelijk van de wedstrijd. We moeten er in ieder geval voor zorgen dat de onderlinge afstanden ten belopen zijn. Dit omdat zij spelers hebben die vanuit niets een actie kunnen maken en een overtal kunnen creëren, maar ze schromen ook niet om met een lange bal Luuk de Jong te zoeken waardoor ze met één pass zo'n vijftig meter overbruggen." 

'Hell of a job'
Natuurlijk tekent Lukkien op voorhand blind voor een gelijkspel, maar dat zal volgens de Veendammer 'a hell of a job' worden. "Ze zijn niet voor niets al twee jaar thuis ongeslagen en staan niet zomaar na acht duels al op dertig goals. Maar dromen mag altijd." 

Kwartet geblesseerd, basisdebuut Arias 
Op de training ontbraken vandaag Nicklas Pedersen, Reuven Niemeijer, Stef Gronsveld en Wouter Marinus. Of dit kwartet het duel tegen PSV zal halen is uiterst twijfelachtig. Daardoor lijkt het basisdebuut voor spits Jafar Arias aanstaande.

"Op basis van zijn laatste invalbeurt lijkt hij er in ieder geval klaar voor", aldus Lukkien die verder niets kon zeggen over de opstelling. Toch heeft verslaggever Niels Dijkhuizen wel een vermoeden. "Ik verwacht dat Emmen start met Scherpen, Klok, Veendorp, Bakker, Cavlan, Ben Moussa, Bijl, Chacon, Bannink, Jansen en Arias." 

Bekijk hier: De uitzending van FC Emmen Rood Wit TV met de voorbeschouwing op het duel bij PSV
Deel dit artikel: