Wedstrijdlifters stranden bij Assen door ravage op de A28

"Dit is niet de optimale plek om te liften", verzuchten studenten Jelmer en Bart. Zij zijn gestrand door de ravage die is ontstaan op de A28 na een ongeluk met drie vrachtwagens. Maar het meeste verkeer lijkt redelijk goed de omleidingsroutes te vinden
Jelmer (19) en Bart (17) doen net vandaag mee aan een liftwedstrijd van hun faculteitsvereniging. Het doel is om als eerste in Keulen te komen. Vanuit Groningen kregen ze een ritje tot aan Assen, maar nu staan ze vast bij Assen-Noord. Ze moeten een automobilist vinden die ze in elk geval door de stad heen helpt.

Extra bord gemaakt

"Het schiet nog niet erg op. We hadden vier borden met plaatsnamen, maar we hebben er nog een bijgemaakt. Als we eerst maar eens in Hoogeveen zijn, dan kunnen we ook via de Duitse A31 naar het zuiden."
Het verkeer laat de jongens voorlopig staan. De meeste automobilisten hebben weinig oog voor hen, want ze zoeken een andere route om op de plaats van bestemming te komen. De A28 is tot 16.00 uur vanmiddag dicht door een ongeluk met drie vrachtwagens. De ravage moet worden opgeruimd en de vangrails moeten worden hersteld.

Lees meer: Ravage op A28 door ongeluk met vrachtwagens

De omleidingsroutes worden goed gebruikt. In Assen zelf lijkt het meest oponthoud te zijn, met name op de Europaweg. Automobilisten proberen via deze binnenring van Assen-Noord naar Assen-Zuid te komen.
De politie onderzoekt ondertussen met drones van de landelijke politie de toedracht van het ongeluk. En Jelmer en Bart hadden toch binnen een anderhalf uur een nieuwe lift gevonden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl