Wat is er te doen tijdens de Nacht van de Nacht?

Geniet van het duister tijdens de Nacht van de Nacht (Rechten: RTV Drenthe/Ineke Flokstra)
Geniet van het duister tijdens de Nacht van de Nacht (Rechten: RTV Drenthe/Ineke Flokstra)
Morgenavond blijven de lichten uit. Het is dan in heel Nederland de Nacht van de Nacht, waarbij er aandacht gevraagd wordt voor het belang van het donker.
In het kader van dit thema worden er in heel Drenthe activiteiten georganiseerd. Wil jij ook eens genieten van een echte donkere Drentse nacht? kijk of er iets leuks voor je bij zit!

Masterclass Sterrenkunde

In het Globetheater in Diever organiseert de Natuur- en Milieufederatie Drenthe een bijzondere avond voor deze gelegenheid. Met een masterclass sterrenkunde van de gerenommeerde sterrenkundige prof. dr. Ralph Wijers duik je in de geheimen van het heelal. Ook is er theater, muziek, en een lezing. Meer informatie vind je hier.

Dineren bij kaarslicht

In Hooghalen kun je genieten van een diner bij kaarslicht. Bij Het Wapen van Schotland gaan alle lampen uit en geniet je van al het lekker dat de Schotse Hoog- en Laaglanden te bieden hebben. Reserveren is aan te raden, dat kan hier.

Treinrit over smalspoor

Het Industrieel Smalspoormuseum doet dit jaar weer mee aan de Nacht van de Nacht, met een nachtelijke treinrit en een nachtwandeling. Het spoor werd vroeger gebruikt voor de turftransport en ligt in het mooie Griendtsveennatuurgebied. In dit natuurgebied wordt ook de wandeling gehouden. De activiteit is niet geschikt voor kinderen jonger dan dertien jaar en vooraf aanmelden is verplicht. De kosten voor deze avond zijn €7,50 per persoon.

Molen bij nacht

Molen De Arend in Coevorden is tijdens de Nacht van de Nacht geopend voor publiek. Bij voldoende wind is de molen in bedrijf. Binnen is een meelverkoop en is er een proeverij van diverse soorten pannenkoeken, door de molenaar zelf gebakken van eigen meel. Boven is een klein donker mini-theater ingericht.

Wandelingen

Daarnaast zijn er door de hele provincie wandelingen georganiseerd. Al dan niet met een zaklampje loop je door het bos of over de heide, veelal onder begeleiding van een gids.Voor een verzameling van de wandelingen kijk je het beste in de ROEG! agenda.

In ROEG! zie je zaterdag vanaf 17.10 uur op RTV Drenthe meer over de Nacht van de Nacht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl