Bedreiger burgemeester Eric van Oosterhout moet zich verantwoorden in rechtbank

Inval Erica
De politie en defensie deden vorig jaar een inval in het huis van de man © Persbureau Meter
Een 60-jarige man uit Erica staat vandaag voor de rechter omdat hij Eric van Oosterhout, burgemeester van de gemeente Emmen, en zijn vrouw en dochters heeft bedreigd. De man werd 9 december vorig jaar in zijn woning opgepakt, waarin een grote hoeveelheid vuurwapens en munitie werd aangetroffen.
De man bedreigde niet alleen de burgemeester en zijn gezin, maar ook gemeentemedewerkers. Hij heeft al langere tijd problemen met de gemeente.
In november 2020 liet hij Van Oosterhout weten dat hij er klaar mee was. "Mijn vrouw is helemaal kapot. En als mijn vrouw kapot gaat, gaat die van jou er ook aan en die beide dochters ook. Ik ben er klaar mee. Eric, als je dit niet oplost, ga je echt problemen krijgen", zou de man hebben geroepen.

'Ik maak jullie af'

Een dag voor de bedreiging belette hij gemeentewerkers snoeiwerkzaamheden te verrichten aan de bomen en heg rondom zijn woning. Ook hen bedreigde hij met woorden zoals: "Ik maak jullie af. Laat mij met rust. Als de boel niet rechtgezet wordt, ga ik afrekenen. Dan gaan er een heleboel dooien vallen."
De man is Libanonveteraan en heeft een dumpshop, een winkel met oude legerspullen en jachtartikelen. Tussen die spullen zitten onder meer messen en kruisbogen. Tijdens een eerdere korte zitting in maart werd besloten dat de 60-jarige verdachte voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum (PBC) zou gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl