Sprookje promovendus Elim duurt voort: vijfde zege op rij

VOETBAL - Het succesjaar 2018 van Elim begint steeds grotere vormen aan te nemen. De promovendus won op eigen veld ook het vijfde duel in de derde klasse D: 2-1.
Bekijk hier:
In de eerste helft had de thuisformatie van Jan-Otto Benjamins niets in de melk te brokkelen tegen streekgenoot ZZVV. De gasten uit Zuidwolde verzuimden voor rust te scoren. Zo stuitten aanvallers Janou van Veen en Marco Kikkert op Elim-doelman Alex Padding.
Na de pauze brak ZZVV de ban. Na een fout van Elim, dat in januari zeer verrassend het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi won, kwam de bal terecht bij Paul Bos. De spits roeide de bal onberispelijk tegen de touwen. Het betekende de vierde competitiegoal van Bos.

Risico

Twintig minuten voor het eind bracht Benjamins Herman Klomp in. Ook werd centrale verdediger Wesley Boertien in de voorhoede van Elim geposteerd. De risicovolle omzetting zorgde in de 82ste minuut voor de gelijkmaker van gelegenheidsaanvaller Boertien.
In een zenuwslopende slotfase klopte Elim nadrukkelijk op de deur van ZZVV. Twee minuten voor tijd zorgde Mike Doldersum voor een explosie van geluid door de winnende treffer binnen te prikken.

Alleen aan kop

Door remises van concurrenten Marknesse en Nieuwleusen gaat Elim alleen aan kop. De rood-witten hebben vijftien punten uit vijf duels. Volgende week zaterdag gaat de formatie van Benjamins op bezoek bij runner-up Nieuwleusen.
Bekijk hieronder alle uitslagen in de zaterdag 3e klasse D:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl