PSV moeiteloos langs FC Emmen: 6-0

VOETBAL - Een minuut lang had PSV vanavond vrees voor FC Emmen. Of beter, voor scheidsrechter Bas Nijhuis én de VAR in Zeist. Middenvelder Jorrit Hendrix maakte bij de stand van 1-0 een overtreding op Alexander Bannink. De PSV'er had al geel op zak, maar werd gespaard. Daarna ging het snel en besliste de regerend landskampioen het duel al in de eerste helft: 4-0. Uitendelijk werd het 6-0, waarmee Emmen de grootste nederlaag van het seizoen leed.
Emmen-trainer Dick Lukkien had niet de illusie dat zijn ploeg zomaar even zou kunnen stunten in Eindhoven, maar wilde we zien dat zijn ploeg had geleerd van eerdere wedstrijden zoals bijvoorbeeld het duel bij Ajax.

Balverlies dodelijk

In Amsterdam liet Emmen zich vrijwel continu overtroeven. "We moeten de onderlinge afstanden klein houden, zodat we elkaar kunnen helpen." Dat ging, zeker in de eerste twintig minuten, inderdaad ook beter in het Philips Stadion. Sterker nog, Emmen deed aardig mee, maar keek al wel snel tegen een 1-0 achterstand aan. Balverlies voorin bleek dodelijk. PSV schakelde razendsnel. FC Emmen had veel te veel spelers voor de bal en via de kersverse international Steven Bergwijn werd Gaston Pereiro in kansrijke positie gebracht. De Uruquayaan schoot onberispelijk raak.

Beslissing

Via Luuk de Jong, die in de 29e en 36e minuut twee keer ongehinderd mocht koppen, werd het 2-0 en 3-0 en was het duel gespeeld. Kort voor rust zorgde opnieuw Pereiro voor de 4-0 na een aardige rush van een andere Oranje-debutant, namelijk Denzel Dumfries.

Gas terug

In de tweede helft deed de Eindhovense club het lange tijd rustig aan. Pas in de slotfase gaf de thuisclub weer wat gas. Via invaller Erick Guttierez en Hirvin Lozano werd het uiteindelijk 6-0.

Drie debutanten

Dick Lukkien bracht in de tweede helft nog twee spelers die hun debuut maakten in de eredivisie: Robbert de Vos en Easah Siuliman. Jafar Arias maakte zijn basisdebuut in Eindhoven.

FC Emmen zakt sowieso naar plek 15

Door de nederlaag blijft FC Emmen, voorlopig, staan op de 14e plaats in de eredivisie met 8 punten uit 9 duels. Morgen zal Emmen in ieder geval één positie zakken, want dan spelen Fortuna Sittard en De Graafschap tegen elkaar. Beide ploegen hebben op dit moment één punt minder dan Emmen.