Persconferentie coronamaatregelen live bij RTV Drenthe

Persconferentie
Demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge geven vanavond een persconferentie © ANP / Phil Nijhuis
Hoe veranderen de coronamaatregelen in Nederland? RTV Drenthe zendt vanavond de persconferentie van demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge over de coronamaatregelen live uit.
Het demissionaire kabinet kondigt veranderingen in de coronamaatregelen aan. Inmiddels is al uitgelekt dat vanaf 25 september een einde komt aan de 1,5 meter-samenleving.

Coronatoegangsbewijs

Vanaf die datum moeten bezoekers van horeca, theater of concertzaal een coronatoegangsbewijs laten zien. Dat is een vaccinatiebewijs, een negatieve test of een bewijs van herstel van corona. Over de invoering hiervan zal in de Tweede Kamer nog wel flinke discussie zijn. Een deel van de partijen is fel tegen deze maatregel. Donderdag is het debat.
De nachthoreca blijft voorlopig dicht. Wel worden meerdaagse evenementen en festivals weer mogelijk. Daarbij wordt gedacht aan een maximaal aantal bezoekers van 75 procent van de normale capaciteit, maar dat is nog niet definitief.

Thuiswerken

Verder zal het kabinet onder meer aankondigen dat het advies voor thuiswerken wat wordt versoepeld. De mondkapjesplicht blijft wel in het openbaar vervoer bestaan.
Demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge zullen de maatregelen om 19.00 uur toelichten tijdens een persconferentie. De persconferentie is live te volgen via televisie, radio, Facebook, app en op de website van RTV Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl