Dick Lukkien: Proberen te voetballen of lelijk spelen maakt hier geen verschil

VOETBAL - FC Emmen-trainer Dick Lukkien was na afloop van de oorwassing bij landskampioen PSV vanzelfsprekend 'not amused'. Met name over de manier van verdedigen was de oefenmeester zeer ontevreden.
Maar dat zijn ploeg dik van PSV verloor vond Lukkien ook nog wel logisch. "PSV en Ajax zijn zoveel beter dan alle andere ploegen en dus ook dan Emmen."
Onderweg naar de persconferentie kreeg Lukkien links en rechts te horen dat hij zijn elftal naïef had laten spelen, veel te aanvallend. Daar was de oefenmeester het niet mee eens. "We kunnen wel lelijk gaan voetballen en met tien man voor de goal gaan liggen, maar dat maakt tegen PSV niets uit. In de tweede helft hebben we lelijk gevoetbald en maken ze er ook nog twee. Het is heel simpel. Iedereen verliest hier. Ajax verloor met 3-0, VVV ging met anti-voetbal met 4-0 naar huis en Willem II ging er met aanvallend voetbal met 6-1 van af."

Lukkien vervolgt: "We zijn niet in staat om op dit niveau te verdedigen. We hebben angstig verdedigd en we liepen te veel achteruit bij zeker vier van de zes goals. Daar moeten we heel snel in groeien."
De trainer van FC Emmen vond overigens wel dat PSV goed wegkwam toen middenvelder Jorrit Hendrix, bij de stand 1-0, geen tweede gele kaart kreeg na een overtreding op Alexander Bannink. "Ik denk dat iedere andere scheidsrechter hier de tweede gele kaart had gegeven, maar daar marchandeerde Nijhuis."

Mark van Bommel, de trainer van PSV, gaf zijn eigen ploeg een groot compliment. "Veel spelers zijn de hele wereld over geweest vanwege interlands. Daardoor hebben we maar één keer met de hele groep kunnen trainen. Als ze dan toch zo'n pot op de mat kunnen leggen is dat een groot compliment waard." Toch was de PSV-coach niet over alles tevreden. Deels kwam dat door FC Emmen, vond hij. "Emmen speelde in het begin goed en daar hadden we even moeite mee. Door de 1-0 kregen we extra vertrouwen."
Ook Van Bommel ging tijdens de persconferentie in op het voorval met Hendrix. “Fiftyfifty-duels zijn dat, die ben ik zelf vaak genoeg aangegaan”, aldus Van Bommel. “Echt een twijfelgeval. De ene keer geeft de scheidsrechter een gele kaart, een andere keer niet. Dat heb ik in mijn carrière ook ervaren.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl