Activiteiten in dorpshuizen Vries en Zuidlaren kunnen doorgaan tot eind 2022

Dorpshuis De Pan in Vries
Dorpshuis De Pan in Vries © RTV Drenthe/Jasmijn Wijnbergen
De activiteiten in dorpshuizen De Pan in Vries en De Ludinge in Zuidlaren gaan in ieder geval door tot eind 2022. Dat bevestigt wethouder Henny van den Born tijdens de raadsvergadering vanavond.
Voor Ons Dorpshuis in Eelde is het een ander verhaal. Ook dat pand is van Stichting Trias, de stichting die stopt met de exploitatie en het beheer van de drie dorpshuizen in Tynaarlo. Die ontwikkeling maakt het volgens de wethouder moeilijker om te beloven dat ook de activiteiten in Ons Dorpshuis door kunnen gaan tot eind 2022, zoals in eerste instantie is beloofd. Mogelijk wordt er naar een alternatieve locatie gezocht zodat de activiteiten toch door kunnen gaan. Nu wordt het dorpshuis gebruikt door bijvoorbeeld het radiostation Tynaarlo Lokaal en het Bloemencorso.
De Partij van de Arbeid maakt zich zorgen om het personeel en de vrijwilligers en vreest dat zij zich afkeren vanwege de onrust, laat raadslid Koos Dijkstra weten. Maar wethouder Van den Born vertelt zuinig te zijn op de vrijwilligers en het personeel en probeert er alles aan te doen om hen op te vangen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl