Vaccinatiegraad blijft achter in drie Drentse gemeenten

corona vaccin vaccinatiecentrum Assen
Verschillen in vaccinatiegraad binnen Drentse gemeenten © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
In Drenthe zijn in de gemeenten Meppel, Hoogeveen en Emmen de minste volwassenen volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. In de drie gemeenten ligt de vaccinatiegraad onder de 75 procent, terwijl in de negen andere gemeenten meer dan drie kwart van de volwassenen volledig is gevaccineerd.
Tot en met afgelopen zondag zijn er zo'n 23,3 miljoen coronaprikken gezet in Nederland. Bijna 86 procent van de volwassenen heeft inmiddels een eerste prik ontvangen, blijkt uit cijfers van het RIVM. In de gemeente Tynaarlo hebben naar verhouding de meeste volwassenen in Drenthe een eerste prik gehaald, namelijk tussen de 90 en 94 procent.
Met percentages tussen de 75 en 84 procent blijven Meppel, Hoogeveen en Emmen ook hier achter, maar ook Westerveld en Assen blijven op die percentages hangen.
Landelijk is ondertussen meer dan 82 procent van de Nederlanders volledig gevaccineerd. Dat zijn er een stuk meer dan vorige week, maar de stijging is vooral administratief van aard. Mensen die één prik hebben gehad en daarvoor al met corona besmet zijn geweest, werden eerder namelijk nog niet als 'volledig gevaccineerd' geteld.
In Drenthe blijven dus drie gemeenten achter bij de rest. In de andere negen gemeenten ligt het aantal volledig gevaccineerde volwassenen tussen de 75 en 84 procent. Al zal het percentage in werkelijkheid dus hoger liggen, op de kaart zijn van corona herstelde mensen met een eerste prik nog niet meegerekend als volledig gevaccineerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl