Verdachte overval Chinees restaurant in Hoogeveen langer vast

Bij de overval kwam de eigenaar van een Chinees restaurant in Hoogeveen om het leven (Rechten: Persbureau Meter)
Bij de overval kwam de eigenaar van een Chinees restaurant in Hoogeveen om het leven (Rechten: Persbureau Meter)
Een 30-jarige verdachte van Chinese komaf die betrokken was bij de dood van een restauranthouder in Hoogeveen, blijft langer vastzitten.
Het voorarrest van de Hagenaar is met 14 dagen verlengd, laat het Openbaar Ministerie weten. De man raakte bij de overval gewond en blijft vastzitten in het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen.

De andere verdachte, een 31-jarige man uit Den Haag, is inmiddels weer op vrije voeten maar blijft volgens de politie verdachte in deze zaak.

Overval

Donderdagavond kwam de eigenaar van Chinees restaurant Lotus in Hoogeveen om het leven, waarschijnlijk toen hij de overvallers probeerde tegen te houden. Ooggetuigen vonden hem naast een auto die tegen een muurtje van een parkeergarage aan het Kaaplaantje was gebotst. De restauranthouder overleed later aan zijn verwondingen.
In de dure BMW lag een van de verdachten. De 30-jarige Hagenaar was zwaargewond. Op de plaats van het incident werd ook een vuurwapen aangetroffen en op de achterbank van het voertuig lagen bankbiljetten. In de buurt werd later de tweede man uit Den Haag aangehouden. Hij is weer op vrije voeten.

Onderzoek

Het onderzoek naar de gebeurtenissen in Hoogeveen is volgens de politie nog in volle gang. Het is volgens een woordvoerder duidelijk dat er iets strafbaars is gebeurd, maar wat precies is nog onduidelijk. Het horen van de verdachten neemt meer tijd in beslag dan gedacht, omdat een tolk alle vragen en antwoorden moet vertalen. De mannen uit Den Haag spreken volgens een politiewoordvoerder een Chinees dialect.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl