CDA Tynaarlo wil snel aanleg van transferium bij De Punt

Transferium De Punt
Hier zou het transferium moeten komen © RTV Drenthe
Het Transferium De Punt moet er alsnog komen. Daartoe roept het CDA in de gemeente Tynaarlo de provincie op. "Dit project is van groot belang voor de inwoners van de Kop van Drenthe", zegt CDA-fractievoorzitter Henk Middendorp.
Sinds 2013 wordt al gesproken over de komst van een transferium bij De Punt aan de oostkant tussen de A28 en de afrit Eelde. Het 12 miljoen euro kostende project moet files tussen Assen en Groningen verhelpen. De provincie Drenthe is initiatiefnemer van het project bij De Punt.

Verkeersafwikkeling A28 beter

CDA'er Middendorp heeft geen twijfels. "Enerzijds spreek je over veiligheid. Vanaf het transferium kun je vlot invoegen op de A28 naar Groningen en Assen. De verkeersafwikkeling zal hierdoor sterk verbeteren. Anderzijds wordt het voor inwoners van Eelde en Yde-De Punt met het transferium veel eenvoudiger om het openbaar vervoer te gebruiken. Als zij vanaf het transferium de snelle bus van Zuidlaren kunnen nemen, dan kan dit wel 45 minuten reistijd schelen."
Daarnaast ziet Middendorp de wens om verantwoord met verkeer om te gaan. "Ook in de toekomst blijft de wens voor openbaar vervoer bestaan. Het is misschien zelfs verstandiger om de auto te laten staan als je naar de stad gaat."

Stikstofuitspraak

Het transferium De Punt werd in 2019 door de provincie op de lange baan geschoven, omdat als gevolg van een landelijke stikstof-uitspraak er onduidelijkheid ontstond of grote infrastructurele projecten en woningbouwplannen wel door konden gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl