Noordelijke ziekenhuizen bereiden zich voor op druk najaar

Voorplein Wilhelmina Ziekenhuis Assen
Afgelopen week moest het Wilhelmina Ziekenhuis al tijdelijk een afdeling sluiten © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
De negen ziekenhuizen in het Noorden gaan beter samenwerken om te voorkomen dat patiënten niet geholpen kunnen worden. Door een combinatie van een tekort aan personeel, de coronapatiënten in het ziekenhuis en het feit dat de maatschappij weer open gaat, vrezen de ziekenhuizen voor extra drukte.
Afgelopen vrijdag sloot de spoedeisende hulp in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen al de deuren voor twee uur vanwege personeelstekort. Eerder was dat ook al het geval bij het Scheper Ziekenhuis in Emmen.
"Het is een combinatie van problemen", zegt Hennie Hoogeveen van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland. "Er is een personeelstekort, er bestaat covid en nu gaat ook de maatschappij weer open. Dat betekent meer sportblessures, meer ongelukken door drukte op de wegen en meer ongelukken tijdens evenementen. Daardoor wordt het extra druk in de ziekenhuizen."
Om dat op te vangen gaan de ziekenhuizen beter in kaart brengen waar het druk is. Daardoor kunnen huisartsen en ambulancepersoneel besluiten een patiënt niet naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te brengen, maar mogelijk naar een rustiger ziekenhuis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl