Beilenaar veroordeeld voor mishandeling toenmalige vriendin

vuist
De man heeft de mishandeling toegegeven © Pixabay
Een 35-jarige man uit Beilen is voor het mishandelen van zijn toenmalige vriendin veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Tegen hem was een voorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden geëist.
Het Openbaar Ministerie ging ervanuit dat de man ook veroordeeld kon worden voor het verkrachten en gijzelen van het slachtoffer.
De rechter sprak de man vrij van verkrachting en vrijheidsberoving, hiervoor was te weinig bewijs. In het dossier zat alleen de verklaring van de vrouw en van anderen die iets wisten 'van horen zeggen'. En dat is te weinig om de man voor deze feiten te veroordelen.
De man zelf bekende alleen de mishandelingen. "Ik had een boze bui, daar heb ik spijt van", zei de man twee weken geleden tegen de rechter. De rest ontkende hij.
De rechter hield er ook rekening mee dat de mishandelingen begin 2019 zijn begaan en dat hier sprake is van een overschrijding van de redelijke termijn. Het slachtoffer vroeg een smartenbedrag van 10.000 euro. De man moet haar 1500 euro betalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl