Wolvendraaiboek moet worden aangepast

De provincies willen dat het wolvendraaiboek wordt aangepast (Rechten: Free Nature Images/Arie de Knijff)
De provincies willen dat het wolvendraaiboek wordt aangepast (Rechten: Free Nature Images/Arie de Knijff)
Het wolvendraaiboek waar de Nederlandse provincies samen aan werken, is voor aanpassing teruggestuurd naar de werkgroep.
Gedeputeerden zouden een aanpassing willen hebben in het draaiboek. Dat bevestigen het Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders en het platform NoWolves volgens
Op welke punten het concept aangepast moet worden is niet bekend.
Lees meer: Staatsbosbeheer: Wolven dichter bij grens dan bekend was
Benadeeld
In het concept zouden hobby-schapenhouders benadeeld worden in tegemoetkomingen voor preventieve maatregelen. Daar kwam vanuit het Platform kritiek op. Het Platform zegt echter niet meer betrokken te worden bij verdere invulling van het draaiboek. NoWolves verwacht niet dat het plan specifiek op het punt van de hobbyhouders wordt aangepast.

Aanpassing

De werkgroep werkt aan een aanpassing van het wolvendraaiboek. Het wolvendraaiboek dat er nu is, richt zich op rondzwervende wolven en niet op wolven die zich in Nederland lijken te vestigen. Het draaiboek moet provincies handvatten geven in deze nieuwe fase.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.