Treinen rijden weer in Drenthe na grote landelijke storing

NS station Meppel
Trein op het station in Meppel © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Het treinverkeer in Drenthe is in de loop van de avond weer volledig hervat nadat er eerder op de dag een storing was geweest. De dienstregeling in onze provincie en de rest van Nederland werd door de problemen in de vooravond bijna volledig stilgelegd.
De telefoonstoring op de verkeersleidingsposten van de spoorwegen is verholpen, maar het treinverkeer is in sommige delen van het land nog de hele avond ontregeld. In Drenthe lijkt het treinverkeer nog maar weinig last te hebben van de problemen. De NS waarschuwt wel dat de reisplanner door veel "last minute aanpassingen" niet volledig actueel zal zijn.
Ook reizigers van andere vervoerders melden eerder op de avond problemen met hun trein. Arriva gaf aan eveneens getroffen te zijn door de landelijke storing.
Oorzaak onduidelijk
Eind mei legde een storing bij het telefoniesysteem van provider Mobirail de communicatie tussen machinisten en treinverkeersleiders stil. Die verbinding was volgens ProRail essentieel om treinen te laten rijden. Daarom werd het treinverkeer in een groot deel van het land stilgelegd. Onduidelijk is of de oorzaak van het probleem donderdag ook bij de provider ligt. "Het lijkt er niet op, maar dat zoeken we op dit moment uit", aldus een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail.
Treinverkeer getroffen door landelijke storing

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl