Adriaan Helmantel niet langer trainer Tom Dumoulin

Adriaan Helmantal vetrekt naar de KNWU (Rechten: RTV Drenthe)
Adriaan Helmantal vetrekt naar de KNWU (Rechten: RTV Drenthe)
WIELRENNEN - Adriaan Helmantel uit Bovensmilde verlaat Team Sunweb. Hij was daar één van de vaste trainers van Tom Dumoulin. "Het klopt dat ik Team Sunweb ga verlaten. Daar komt later vandaag meer nieuws over. Over wat ik nu precies ga doen, kan ik geen mededelingen doen", laat Helmantel weten.
Helmantel is in gesprek over een functie bij de KNWU, bevestigt de wielerbond. Daar wordt hij bondscoach van de beloften op de weg en de duurrenners op de baan. Ook zal hij, als assistent-coach, de profs en vrouwen begeleiden tijdens hun tijdriten op de kampioenschappen.

Mooie herinneringen

Sinds 2012 was Helmantel in dienst van Sunweb. Daarvoor werkte hij ook al voor de wielerbond bij de baanwielrenners.
"Ik zeg met pijn het hart vaarwel tegen dit prachtige team. Ik heb mij hier altijd thuis gevoeld. Ik kijk met een glimlach terug op deze periode bij Team Sunweb, waarin ik met veel plezier heb samengewerkt met renners en staf. In ieder mensenleven maak je soms de balans op en moet je zo nu en dan heroverwegen. En omdat ik een nieuwe aanbieding heb gekregen, heb ik besloten die uitdaging aan te gaan", zegt Helmantel in een officiële persverklaring van Team Sunweb.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl