Drie verdachten aangehouden voor autobranden in Hoogeveen

autobrand hoogeveen
Een van de auto's die uitbrandde in Hoogeveen © RTV Drenthe/Marcus Siebes
Hoogeveen is al een tijd lang het doelwit van autobranden. Zo was het in de nacht van 28 op 29 december vorig jaar raak, maar ook sinds 1 januari 2021 zijn er zeventien aangestoken autobranden geweest, aldus de politie.
Hoewel de branden niet door dezelfde persoon zijn aangestoken, zijn er wel drie mannen uit Hoogeveen aangehouden. De mannen van 22, 24 en 30 jaar worden verdacht van de branden eind vorig jaar en zullen binnenkort moeten voorkomen.

Niet gerelateerd

De branden die dit jaar zijn aangestoken, lijken niets met elkaar te maken te hebben. Uit onderzoek van de politie blijkt dat voor die branden verschillende redenen zijn, zoals problemen in de relatiesfeer, een criminele afrekening of technische mankementen. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat hiervoor niet één dader verantwoordelijk kan zijn.
Omdat er meerdere branden in korte tijd zijn geweest in Hoogeveen, werkt de politie hierin samen met de gemeente. Ook wordt inwoners gevraagd extra oplettend te zijn en direct 112 te bellen als ze een gevaarlijke situatie zien of iemand die brand aan het stichten is.

Onderzoek

Na elke autobrand doet de politie uitgebreid onderzoek als er tekenen zijn van brandstichting. Dat is niet altijd met zekerheid te zeggen, omdat bewijsmateriaal door de vlammen verwoest kan worden. Als er wordt gedacht aan brandstichting doet de politie bijvoorbeeld een buurtonderzoek, maar ook een technisch en forensisch onderzoek of wordt er gezocht naar DNA-sporen. Ook wordt gekeken naar camerabeelden uit de buurt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl