Patiënten failliete IJsselmeerziekenhuizen mogelijk naar Meppel

Mogelijk komen patiënten naar van de failliete IJsselmeerziekenhuizen naar het Diaconessenhuis in Meppel(Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Mogelijk komen patiënten naar van de failliete IJsselmeerziekenhuizen naar het Diaconessenhuis in Meppel(Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Het bestuur van de Isala klinieken in Meppel en Zwolle bekijkt of het patiënten op kan vangen nu de IJsselmeerziekenhuizen failliet zijn verklaard.
De ziekenhuizen zijn hiervoor benaderd door verzekeraar Zilveren Kruis.

Failliet verklaard

De IJsselmeerziekenhuizen zijn door de rechtbank vanochtend failliet verklaard. Het gaat om de ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord, Urk en Dronten en een verloskundigenpraktijk.
De ziekenhuizengroep vroeg deze week uitstel van betaling aan. De directe aanleiding voor het faillissement is dat de salarissen van het personeel niet meer kunnen worden betaald.

Tweehonderd patiënten

In de vier vestigingen van de IJsselmeerziekenhuizen liggen volgens de NOS zo'n tweehonderd patiënten. De locaties worden niet meteen gesloten. De curatoren hebben met de zorgverzekeraars afgesproken dat er geld wordt vrijgemaakt voor de afbouw van de zorg.
Naar verwachting moeten de patiënten de komende tijd uitwijken naar andere ziekenhuizen. Het bestuur van de Isala klinieken verwacht binnen twee weken bekend te kunnen maken of het patiënten over kan nemen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl