Debuut De Knegt in Oranje

HANDBAL - René de Knegt van Hurry-Up heeft zijn debuut gemaakt voor Oranje. Samen met teamgenoot Tommie Falke maakte de goalie deel uit van de nationale ploeg die donderdagavond de jacht op een EK-ticket met succes opende. Een bus vol supporters van Hurry-Up was getuige van een 'Zwartemeerse slotfase'.
Oranje was in Sittard te sterk voor groepsgenoot Estland (35-25), waardoor de nationale ploeg de kwalificatiereeks start met een overwinning. In de slotminuten kwamen Falke en De Knegt binnen de lijnen. Tot blijdschap van een hoop fans uit Zwartemeer.
Op uitnodiging van de handbalbond reisde een bus met supporters van Hurry-Up af naar Zuid-Limburg. Tommie Falke speelde zeven minuten en kwam daarin niet tot schot. Drie minuten voor het eindsignaal debuteerde De Knegt, onder luid applaus, in de nationale ploeg.

Euforisch gevoel

"Je kijkt de hele week naar het moment uit dat je in het veld mag komen", is debutant De Knegt opgewekt na de zege. "Op het moment dat je het veld in komt krijg je een euforisch gevoel. Zeker omdat zoveel mensen van Hurry-Up aanwezig zijn je te ondersteunen."
"Ik ben er nu bij door blessures. Dat is voor mij een kans", is de Zuid-Hollander eerlijk over de mogelijkheden. "Ik heb deze wedstrijd niet lang kunnen laten zien wat ik kan, maar op de training is het goed gegaan. Wie weet kan ik in de toekomst vaker aansluiten."

Riga

Op zondagmiddag speelt Nederland het tweede pouleduel in en tegen Letland. Vrijdag stappen Falke en De Knegt met de nationale ploeg op het vliegtuig naar hoofdstad Riga.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl