Reconstructie in moordzaak Duitse studente Emmen

Politieonderzoek in het appartement waar de verdachte en het slachtoffer woonden (Rechten: Persbureau Meter)
Politieonderzoek in het appartement waar de verdachte en het slachtoffer woonden (Rechten: Persbureau Meter)
De politie maakt een reconstructie van de moord op Leonore Prothmann, de Duitse studente die 3 september in Emmen na een steekpartij om het leven kwam.
Dat zegt advocaat Marieke Wormmeester. Zij staat de 20-jarige Italiaanse man bij die wordt verdacht van de moord op Prothmann.
De man - zelf ook student - zou zijn huisgenote in de vroege ochtend van 3 september hebben gestoken in het appartement aan de Hoofdstraat in Emmen. De Duitse overleed later in het ziekenhuis.

Eén steekwond

De reconstructie gebeurt in opdracht van het Openbaar Ministerie. Volgens Wormmeester is dat, omdat er nog veel onduidelijkheid is. De advocaat zegt dat nog altijd niet vaststaat waaraan de studente is overleden. "Ze is één keer gestoken in de hals, maar dat is volgens de patholoog die haar lichaam heeft onderzocht niet de doodsoorzaak."
Wel blijkt uit het onderzoek op haar lichaam dat de vrouw afwijkingen had aan haar hart. Maar of haar dood daarmee te maken had, is ook niet duidelijk.

Naspelen wat er is gebeurd

Bij een reconstructie laat de politie een verdachte naspelen wat er volgens hem is gebeurd. Dat gebeurt 14 november op de plek van het misdrijf in het appartement aan de Hoofdstraat. Wat de Italiaanse verdachte precies heeft verklaard, wil zijn advocaat niet zeggen. Ze wil alleen kwijt dat de huisgenoten geen ruzie hadden en dat de man "wel het mes in de hand had op het moment dat de Duitse erdoor werd geraakt."
Op 12 december verschijnt de 20-jarige verdachte voor het eerst tijdens een openbare zitting voor de rechter. Tot die tijd zit hij vast. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. Dat gebeurt naar verwachting in februari volgend jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl