Gemeenten krijgen geld terug voor schrappen asielzoekerscentra

Hier moest het azc in Gieten komen (archieffoto RTV Drenthe)
Hier moest het azc in Gieten komen (archieffoto RTV Drenthe)
Van de 1,1 miljoen euro die zes gemeenten in Drenthe terug willen hebben van het Rijk, is zo'n twee derde binnen. Het gaat om een claim die de gemeenten indienden voor het schrappen van geplande asielzoekerscentra.
De gemeenten willen
voor gemaakte voorbereidingskosten, zoals draagvlakonderzoeken, het huren van zaaltjes en beveiliging tijdens informatiebijeenkomsten.
Uit een kleine rondgang van Dagblad van het Noorden blijkt dat in ieder geval drie van de zes gemeenten geld terugkrijgen.

Aa en Hunze

Zo wilde de gemeente Aa en Hunze 339.730 euro terug voor het schrappen van het asielzoekerscentrum in Gieten. Het daadwerkelijke bedrag dat die gemeente terugkrijgt is 212.424,90.

De Wolden

Van de gevraagde 173.761 euro heeft de gemeente De Wolden 118.000 euro ontvangen.

Meppel

200.407 euro, die kosten maakte Meppel. Volgens een woordvoerder krijgt de gemeente een 'substantieel bedrag'. Het exacte bedrag is onbekend.

Borger-Odoorn, Coevorden en Tynaarlo

Uit navraag van RTV Drenthe blijkt verder dat de gemeente Coevorden 114.500 euro uitgekeerd heeft gekregen en de gemeente Borger-Odoorn kreeg 259.640 euro. Die bedragen zijn gelijk aan de wensen van de gemeenten. Een reactie van de gemeente Tynaarlo volgt nog.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl