Verfgroothandel Olijslager investeert in opleiding nieuwe schilders

Schilder
Doel van de samenwerking is jaarlijks minimaal 25 nieuwe vakkrachten te laten instromen. © ANP
Het tekort aan schilders en het enorme werkaanbod dat er voor hen ligt is ondernemers een doorn in het oog. Daarom bundelen twee partijen in deze branche, uitzendbureau Flexschilder en de Drentse verfgroothandel Olijslager Groep, hun krachten.
Zij hebben samen een nieuw bedrijf opgericht onder de naam Flexschilder Groningen/Drenthe. Doel hiervan is om jaarlijks minimaal 25 nieuwe vakkrachten in Noord-Nederland te laten instromen. De Olijslager Groep - met vestigingen in Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel en Roden - en Flexschilder investeren in opleiding en plaatsing van bestaande en nieuwe krachten. Bij die laatste groep horen onder meer jongeren, zij-instromers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

1 oktober van start

De instroom van nieuwe vakkrachten is hard nodig. 'Beschikbaarheid van vakkrachten is de komende jaren de grote uitdaging voor de bouw- en onderhoudsbranche in (Noord-)Nederland', schrijft de Olijslager Groep op haar website. '(Af)bouw en onderhoudsbedrijven ervaren dagelijks de uitdaging om het enorme aanbod aan werk vakkundig uitgevoerd te krijgen.'
Toeleveranciers aan de bouw, uitvoerende bedrijven, opleidingsinstituten en gemeentes worden ook betrokken bij de samenwerking, die vanaf 1 oktober start. Namens Flexschilder is de noordelijke franchisenemer Peter van Dijk verantwoordelijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl