Opvang in Ter Apel vol: 200 asielzoekers verhuisd naar noodopvang

poort coa azc ter apel
De poort van het COA in Ter Apel © RTV Noord
Ongeveer tweehonderd asielzoekers zijn gisteravond verhuisd naar de noodopvang Heumensoord in Nijmegen omdat de centrale asielopvang in Ter Apel vol zit.
De noodopvanglocatie Heumensoord is bedoeld voor Afghaanse evacuees. Toch worden de 'reguliere' asielzoekers er nu heengebracht, omdat er in Ter Apel zoveel mensen binnenkomen dat er onvoldoende opvangplekken zijn. Ook op andere locaties is er geen capaciteit meer, vertelt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aan RTV Noord.
"Het gaat om een tijdelijke maatregel om de mensen toch een bed en een dak boven het hoofd te geven. De verwachting is dat de groep er ongeveer vijf dagen zal blijven."

Tekort aan opvanglocaties

Er is een groot tekort aan opvanglocaties omdat een groter aantal mensen dan normaal asiel aanvraagt, mede door de komst van evacuees uit Afghanistan. In Drenthe zijn meerdere locaties in beeld om vluchtelingen op te vangen en om statushouders te huisvesten. Eind september moet duidelijk zijn welke plekken geschikt zijn.
"De twaalf gemeenten zijn enorm aan het kijken of er iets kan en zo ja, wat. Er zijn voorlopige lijstjes opgesteld, nu wordt uitgezocht wat er kan", vertelde commissaris van de koning Jetta Klijnsma eerder. "Je kunt denken aan meerdere kleine locaties, maar dat gaat niet onmiddellijk."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.