Ruim 47.000 euro voor zeventien Drentse culturele projecten

theater
Het Prins Bernhard Cultuurfonds steek geld in culturele projecten © ANP/Jan Boeve
Zeventien culturele projecten in Drenthe krijgen geld van de provinciale afdeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het gaat om een totaalbedrag van ruim 47.000 euro.
Het geld gaat naar projecten in de gemeenten Assen, Emmen, Meppel, Borger-Odoorn, Coevorden en Hoogeveen. Het grootste bedrag, 10.000 euro, komt terecht bij Stichting Het Drentse Landschap en is bestemd voor het Bezoekerscentrum Orvelte. Stichting Festival Vrouwenfilms Claire Obscur in Assen krijgt 5.000 euro voor het festival dat volgend jaar plaatsvindt.

Verhaal van de Veenkoloniën

Voor de voorstelling Het Verhaal van de Veenkoloniën, die in maart volgend jaar drie keer wordt opgevoerd in Nieuw-Buinen, trekt de cultuurstichting 6.000 euro uit. Het orkest van de Veenkoloniën uit Winschoten heeft rondom zijn 10-jarig bestaan een programma samengesteld rond de geschiedenis en cultuur van de Veenkoloniën.
Behalve de muzikale voorstellingen in Drenthe zijn er ook vier in Groningen en één in Duitsland.

Levenslied

Ook is er 5.000 euro voor de Stichting Orgelconcerten Meppel. Dat geld is bestemd voor het festival Mariakerk Zingt. In Coevorden gaat 3.000 euro naar een concert waarbij het levenslied centraal staat. Coevorden is op dit moment culturele gemeente en één van de projecten draait om het levenslied. Negentien inwoners zijn met een coach bezig hun levensverhaal te verwerken in een lied. Dit moet leiden tot concerten op 30 en 31 oktober.
De andere twaalf projecten die geld krijgen van de cultuurstichting, ontvangen kleinere bedragen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl