Gemeenteraad stemt in met half miljoen voor dorpshub Grolloo

Het Markehuis
Het Markehuis volgens de nieuwe plannen voor een dorpshub © Dorpshuis Het Markehuis
Grolloo krijgt definitief een half miljoen euro van de gemeente Aa en Hunze voor de verbouwing van Het Markehuis. Het dorp wil het dorpshuis veranderen in een dorpshub, zodat Het Markehuis de centrale ontmoetingsplek wordt voor alle inwoners.
De gemeente kondigde eind augustus al aan een subsidie van vijf ton te willen verlenen en vanavond stemde ook de gemeenteraad daar unaniem mee in.

Zorg in Grolloo

Het Markehuis blijft ook in de nieuwe plannen het dorpshuis van Grolloo, maar krijgt er nieuwe functies bij. Zo is het de bedoeling dat er een huisarts spreekuur kan houden en er een fysiotherapeut kan komen. Inwoners van Grolloo hoeven dan niet meer naar andere dorpen of steden voor dergelijke voorzieningen, is de gedachte.
Daarnaast kunnen bepaalde ruimtes in Het Markehuis, dat stamt uit 1965, wel een modernisering gebruiken. De oude toneelzaal is te groot en wordt voor een deel gebruikt als opslagruimte. De huidige opslagruimtes zijn, net als de keuken en de fitnesszaal, te klein volgens de initiatiefnemers van de plannen. Ook willen de initatiefnemers de verouderde toiletten en buitenkleedkamers aanpakken.

Meer plannen

Behalve Het Markehuis liggen er ook plannen voor de bouw van woonzorgappartementen en aanpassing van de verkeerssituatie rondom De Pol. Volgend jaar wil de projectgroep Grolloo Zorgt beginnen met de bouw van de 10 tot 12 zorgappartementen. Ook zou er dan begonnen worden met een uitbouw van de fitnesszaal van Het Markehuis.
De totale kosten voor de metamorfose van Het Markehuis en het verbeteren van de verkeersveiligheid zijn ruim 1,7 miljoen euro. De 1,2 miljoen die na de bijdrage van de gemeente nodig is, wil het dorp zelf inzamelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl