Toch Paardenmarkt op 'Rodermarktdinsdag'

Rodermarkt paarden
De Paardenmarkt van Roden tijdens een eerdere editie. © RTV Drenthe
Hoewel bijna alle feestelijkheden rondom de Rodermarkt zijn afgelast, is er op de Rodermarktdinsdag (28 september) toch een Paardenmarkt. De gemeente Noordenveld geeft weliswaar geen vergunning af, maar gedoogt een markt.
Dat bevestigt Lammert Kalfsbeek van Volksvermaken Roden. De club kreeg geen toestemming van de gemeente om een markt te organiseren. Enkele liefhebbers pakten desondanks tóch de handschoen op om iets te regelen. De gemeente heeft aangegeven dat oogluikend toe te staan.

Reuring

De gemeente heeft Volksvermaken Roden gevraagd een en ander te faciliteren. "Wij organiseren natuurlijk al jaren een Paardenmarkt en hebben mensen in de organisatie die precies weten hoe je zoiets aanpakt", zegt Kalfsbeek. "Vandaar dat wij toch een bepaalde functie bekleden tijdens de Rodermarktdinsdag."
Een heel grote markt verwacht Kalfsbeek niet. "Maar het gaat ook niet om de handel, het gaat om de reuring in het dorp", vindt hij. "In dat opzicht is het mooi dat er straks op de dinsdag toch weer paarden staan te trappelen in het dorp."

Rodermarktgevoel

Naast de Paardenmarkt is er tijdens de oorspronkelijke feestweek kermis in het dorp. De horeca doet zelf ook mee door livemuziek te regelen. "Er zal een soort Rodermarktgevoel ontstaan", voorspelt Kalfsbeek. "Al is het natuurlijk niet het échte werk."
De Rodermarktfeestweek zou vandaag officieel worden afgetrapt op het Jaarbeursterrein in Roden. Woensdagavond werd deze doorgaans afgesloten, nadat dan 's middags al het 'paardjerennen' was geweest. Ook dat evenement moet wijken vanwege corona.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl