Wethouder Bouke Arends verlaat Emmen en wordt burgemeester

Wethouder Bouke Arends vertrekt bij de gemeente Emmen. Hij wordt burgemeester van de gemeente Westland, in Zuid-Holland.
Arends volgt in Westland waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne op.
De 52-jarige Arends is een geboren en getogen Emmenaar. In 1987 kwam hij op 21-jarige leeftijd in de gemeenteraad voor de PvdA. Sinds 2002 was hij fractievoorzitter van zijn partij in de raad. In 2010 werd Arends gekozen als wethouder en was hij ook jarenlang loco-burgemeester.
Na het vertrek van Cees Bijl als burgemeester was Arends enkele maanden waarnemend burgemeester. Het werd een turbulente periode voor hem. Drie weken lang moest hij samen met zijn vrouw onderduiken, nadat hij doodsbedreigingen ontving na het sluiten van het clubhuis van No Surrender in Emmen.
Lees meer: Wethouder Emmen duikt drie weken onder in buitenland na doodsbedreiging
Gemeente Westland
Westland is een gemeente in Zuid-Holland ten noordwesten van Rotterdam. De gemeente telt ruim 107.000 inwoners. De grootste plaatsen zijn 's-Gravenzande en Naaldwijk.
De vertrouwenscommissie van de gemeente Westland heeft een goed gevoel bij Bouke Arends als burgemeester. "We hebben prettige en inhoudelijk positieve gesprekken met hem gevoerd", zegt Jenny Vermeer, voorzitter van de vertrouwenscommissie. "De vertrouwenscommissie ziet in hem een persoon en bestuurder die bij de inwoners van het Westland past. Nuchter, zonder de gevoelens van anderen te verliezen en bereid om de handen uit de mouwen te steken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl