FC Emmen haalt vier spelers

VOETBAL - FC Emmen heeft zich versterkt met vier nieuwe spelers. Het gaat om Ismail Oruc, Arsenio Halfhuid, Renaldo Jongebloet en Mehmet Boztepe. Overigens wacht FC Emmen nog op dispensatie van de KNVB voor Oruc en Halfhuid.

Doelman Ismail Oruc komt op amateurbasis naar Emmen en verdedigde in het verleden de kleuren van ADO Den Haag, Excelsior, Telstar, Kasimpassa (Turkije) en Topklasser Haaglandia.


Arsenio Halfhuid is 20 jaar en speelde in de jeugd als verdediger bij ADO Den Haag, Feyenoord en Excelsior. In januari 2009 verruilde Halfhuid Rotterdam voor Engeland waar hij in de jeugd van Aston Villa ging spelen. Daar veranderde hij van positie en ging in de aanval spelen. Vorig seizoen werd Halfhuid verhuurd aan FC Volendam en speelde daar tien competitiewedstrijden waarin hij één keer doel trof. Dit seizoen speelde hij in het shirt van zondagtopklasser HBS uit Den Haag.


Renaldo Jongebloet is een 23-jarige Amsterdammer en doorliep de jeugdopleiding van Ajax en werd in het seizoen 2008/2009 verhuurd aan Haarlem. Daar speelde de aanvaller vijftien wedstrijden en kwam niet tot scoren. Vorig seizoen nam FC Dordrecht Jongebloet over van Ajax. Hij speelde daar negentien wedstrijden en scoorde daarin vijf keer. Renaldo Jongebloet wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd.


De Duitse Turk Mehmet Boztepe komt over van het Turkse Eskisehirspor. De 24-jarige middenvelder doorliep de gehele jeugdopleiding van Borussia Dortmund, maar haalde nooit het eerste. Dit seizoen stapte de creatieve middenvelder over naar de huidige nummer negen van de Turkse Eredivisie. Boztepe speelde overigens daar in Turkije in het tweede team.

Deel dit artikel: