Isala nog jaar bezig met corona-achterstand: 6600 wachtenden

Isala Meppel ziekenhuis
Het nieuwe ziekenhuis moet opgaan in de omgeving van het Reestdal. © RTV Drenthe
De Isala-ziekenhuizen in Meppel en Zwolle hebben een heel jaar nodig om achterstanden in te lopen. Door het coronavirus zijn veel operaties uitgesteld. Momenteel staan 6600 mensen op de wachtlijst voor een operatie, samen goed voor 7000 uur aan operaties.
Een kwart daarvan wacht al langer dan een half jaar op een operatie. Isala werkt aan meerdere oplossingen om het tekort terug te dringen. Zo wordt er sinds twee weken ook op zaterdag geopereerd.

Samenwerking

Daarnaast zoekt Isala samenwerkingen met private klinieken. Verschillende operaties van de gynaecologie-afdeling zijn al uitbesteed aan Bergman-klinieken. Er worden momenteel gesprekken gevoerd met meer klinieken om zo meer behandelingen uit te wisselen.
Isala is zeker nog heel 2022 bezig met het inlopen van achterstanden. Het verloop is afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus in de aanstaande winterperiode. Misschien kan er dan door corona minder geopereerd worden dan nu wordt gehoopt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl