Groen licht vakbondsleden voor cao politie

De cao wordt definitief zodra de handtekeningen zijn gezet (Rechten: archief RTV Drenthe)
De cao wordt definitief zodra de handtekeningen zijn gezet (Rechten: archief RTV Drenthe)
De achterban van de politievakbonden steunt het onderhandelingsresultaat over een nieuwe cao dat de bonden in september hadden bereikt met justitieminister Fred Grapperhaus. Daarmee wordt de cao nu definitief zodra de handtekeningen zijn gezet.
De leden van de ACP, NPB, ANPV en VMPH konden de afgelopen weken laten weten of ze het met het principeakkoord eens waren of niet. Ruim 61 procent van de vakbondsleden die aan de ledenpeiling deelnamen, stemde voor, zo maakten de bonden vandaag bekend. Bijna 39 procent vond de gemaakte afspraken onvoldoende.
Dat betekent dat de politie er de komende drie jaar ruim 8 procent salaris bij krijgt en daarnaast nog twee keer een uitkering van 400 euro bruto, in 2018 en 2019. Ook wordt de werkdruk aangepakt door meer mensen aan te nemen, mogen agenten vier keer negen uur per week blijven werken en krijgen ze meer zeggenschap over hun rooster.
Het onderhandelingsresultaat werd pas bereikt na maandenlang onderhandelen en actie voeren door de politiemedewerkers. Vlak voordat er een grote actie op komst was, die de minister via de rechter wilde laten verbieden, kwam er alsnog een voorlopig cao-akkoord rond. Sindsdien waren de acties opgeschort.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl