Feestweekend in Wildlands: vijfjarig bestaan en opening Elephant Parade

Feestweekend in Wildlands: vijfjarig bestaan en opening Elephant Parade.
FC Emmen-directeur Ben Haverkort onthulde samen met Erik van Engelen van Wildlands de FC Emmen-olifant voor de Elephant Parade © RTV Drenthe / Marcel Drent
Een groot feestweekend voor Wildlands. Vanochtend werd in alle vroegte de Elephant Parade geopend. Direct daarna werd het publiek onthaald met confetti en taart vanwege het vijfjarig jubileum. En dat allemaal zonder anderhalve meter afstand. Een ware feestdag.
Officieel was de vijfde verjaardag van Wildlands al in maart. Alleen door corona kon dat feest niet doorgaan. Daarom wordt het eerste lustrum dit weekend gevierd.

Mooie mijlpaal

"Een heel mooie mijlpaal. We hebben teruggekeken op fantastisch mooie hoogtepunten, maar ook zeker dieptepunten", vertelt Wildlands-directeur Erik van Engelen, die nu drie jaar de scepter zwaait over het dierenpark. Hij kwam naar Emmen om financieel orde op zaken te stellen, en de publiekstromen beter en makkelijker langs de dieren te brengen, na twee zwaar tegenvallende beginjaren.
Van Engelen was ook positief gestemd in het Radio Drenthe-programma Cassata over het financiële reilen en zeilen op het park. "We hebben een ongelofelijk goede zomer gehad. We hebben een beter jaar gedraaid dan in 2019, toen er niet eens corona was", vertelt hij. Precieze cijfers heeft Van Engelen niet zo paraat, "maar we hebben in bezoekersaantal ietsje minder gehad, maar qua omzet hebben we het beter gedaan. En dat telt zeker."

Confetti

Het dierenpark staat er volgens de directeur goed voor. "Mooi om dit te markeren met dit eerste lustrumfeest, en dan weer vooruit te kijken. En dat we dit vandaag mogen vieren met veel meer vrijheid dan we de afgelopen anderhalf jaar hebben gehad, is natuurlijk heerlijk."
Sommige bezoekers wisten niet wat hen overkwam toen ze door de poorten van Wildlands liepen. "Wij wisten niet eens dat er feest was vandaag. Nu worden we onthaald met confetti en applaus, heel leuk", vertelt een bezoeker. Een ouder echtpaar is hier om hun eigen jubileum te vieren. "We zijn 45 jaar getrouwd vandaag. Om het dan zo te vieren samen met Wildlands, dat is fantastisch."

Elephant Parade

In het kader van de verjaardag is de Elephant Parade voor de tweede keer naar Emmen gehaald, een openluchtentoonstelling van kunstzinnig beschilderde olifanten. Het internationale evenement streek in 2010 voor het eerst neer in Drenthe. "Geweldig. Heel mooi dat de olifanten er weer zijn", benadrukt Van Engelen.
In totaal staan er 32 olifanten door Wildlands en het centrum van Emmen. Deze blijven tot 24 oktober staan. "Het is niet alleen mooi, maar ook nog eens voor een goed doel", legt Van Engelen uit. Tijdens de Parade wordt er namelijk extra aandacht gevraagd voor de bedreigde Aziatische olifant.
Feest in Wildlands: vijfjarig bestaan en opening Elephant Parade

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl