Blamage FC Emmen: uitgeschakeld tegen amateurs in beker

VOETBAL - Een blamage op de Oude Meerdijk vanavond, waar eredivisionist FC Emmen uit het bekertoernooi werd geknikkerd door ODIN'59.
De nummer 12 uit de 3e divisie won met 1-3.
Het werd een wedstrijd zoals Emmen verwachtte, met veel balbezit en veel spelers van ODIN'59 op eigen helft. Maar met name voor rust deed Emmen veel te weinig met dat balbezit. Grote kansen kwamen er ook niet. Sterker, de beste mogelijkheden in het eerste bedrijf waren voor de gasten uit Heemskerk. Twee keer redde Dennis Telgenkamp, die voor het eerst in een officiële wedstrijd in actie mocht komen.

Voorsprong

De eerste keer dat Emmen wat ruimte kreeg van ODIN'59 was het meteen raak. Glenn Bijl haalde doeltreffend uit vanaf een meter of achttien. De middenvelder krulde de bal beheerst om doelman Barry van Dijk. Kort daarna dacht de thuisclub op 2-0 te komen. Jafar Arias schoot fraai raak uit een voorzet van Caner Cavlan, maar de bal was daarvoor al over de achterlijn geweest.

1-1

Wie dacht dat ODIN'59 met die achterstand uit de loopgraven zou komen, kwam bedrogen uit. Het beeld veranderde niet. Emmen mocht de bal hebben en de gasten loerden op een counter. Slecht uitverdedigen bracht de 1-1 op het scorebord. Bakker en Veendorp stapten uit, waardoor Ahmed al Mahdi vrij voor Telgenkamp kon uithalen. Via de doelman en de paal viel de bal binnen.

Laag tempo

Ook na rust speelde Emmen in een veel te laag tempo en kreeg het slechts sporadisch een paar kansen, al waren de eerste tien minuten nog veelbelovend. Jafar Arias was in die fase dichtbij een treffer, maar kwam een teenlengte tekort om Emmen weer op voorsprong te brengen. Ook claimde de spits een strafschop, maar scheidsrechter Oostrom zag er niets in.

Schaamrood

Aan de andere kant legde Oostrom de bal wel op de stip, na een overtreding op invaller De Graaf. Nigel Hardenberg liet Telgenkamp kansloos (1-2). Met Tim Siekman als stromram (hij kwam voor Keziah Veendorp) probeerde Lukkien het tij nog te keren, maar tevergeefs. Sterker nog, de gasten kwam via opnieuw Hardenberg op 1-3 waarna Emmen afdroop en de amateurs zich in het feestgedruis stortten.