Sloopbedrijf helpt bij blussen brand in Meppel [update]

De brandweer werkt samen met een sloopbedrijf om de brand bij Afvalrecycling Talen in Meppel te blussen. Even na middernacht brak er brand uit bij het bedrijf.
Op het terrein staat een houtstapel in brand en heeft ook brand gewoed in een stapel banden.
"We proberen de houtstapel te verkleinen en dat lijkt voorspoedig te gaan", zegt woordvoerder Jacco Rodermond. Grijpers van het sloopbedrijf halen hout van de stapel dat vervolgens door de brandweer geblust wordt.
Mogelijk woedt de brand onderaan de stapel hout, waardoor het lastig te blussen is. "Dat kun je op deze manier onder controle krijgen", zegt Rodermond.
Bij de brand komen grote zwarte rookwolken vrij, maar er is weinig schade voor mens en milieu, volgens de Veiligheidsregio. "Gelukkig staat er relatief schoon materiaal in de brand." Ook komt Meppel waarschijnlijk niet in de rook te zitten, door de stand van de wind. "In die zin hebben we geluk. Alleen een aantal woonboten ligt in de rook. We hebben tien bewoners hiervan opgevangen in de brandweerkazerne."

Lees meer: Ontruimingen om grote brand bij recyclebedrijf Meppel

Mensen die toch last hebben van de rook wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en eventuele ventilatie uit te zetten. Later vanochtend worden metingen verricht.
Ook op de weg veroorzaakt de brand overlast. Rond de brand zijn wegen afgesloten en dat leidt weer tot files.

De brandweer verwacht nog de hele dag te blussen.
Omwonenden, bedrijven en de gemeente maken zich al langere tijd grote zorgen om de situatie bij Talen. De gemeente voert tal van procedures tegen de afvalverwerker. Er liggen hoge afvalbergen, afval ligt niet gescheiden of onder dak en de woonbootbewoners en omliggende bedrijven vreesden altijd al voor brandgevaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl