'Hekken en containers geplaatst bij afvalverwerker kort voor brand'

Anderhalf uur voordat de brand vannacht uitbrak bij Afvalrecycling Talen in Meppel, zijn containers en hekken bij de ingang geplaatst.
Dat zegt woordvoerder Tessa Kluter van de Veiligheidsregio Drenthe. "Het bedrijf zou vandaag ontruimd worden." Kluter wil er geen conclusies aan verbinden.

Lees meer: Huurcontract afvalverwerker Meppel verliep uur voor uitbreken brand

Rond 01.00 uur kreeg de brandweer een melding van een brand bij het afvalverwerkingsbedrijf. "Er stond een stapel hout en een berg met autobanden in brand. Daardoor ontstond veel rook wat in de hele omgeving was te zien. De banden hebben we kunnen blussen, maar het hout wordt nog nageblust."

Lees meer: Sloopbedrijf helpt bij blussen brand in Meppel

Vanochtend had het verkeer rondom Meppel nog last van de rook. Ook de rest van de dag is dit nog mogelijk. "Als je last hebt van de rook, dan adviseren we om ramen en deuren te sluiten", zegt Kluter. "Ook is het verstandig om er als fietser niet doorheen te rijden."

Geen gevaarlijk stoffen gemeten

Vanochtend zijn metingen gedaan naar gevaarlijke stoffen. "Die hebben we niet ontdekt", zegt Kluter. "Maar rook blijft altijd gevaarlijk."

Update 15.10 uur:

De brand is inmiddels onder controle, laat de Veiligheidsregio Drenthe weten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.