Retropop wordt Hello Festival, Lenny Kravitz komt naar Emmen

Retropop gaat vanaf vandaag onder een nieuwe naam door: Hello Festival.
Ook zijn de namen van de eerste artiesten bekend gemaakt. Zo gaan onder meer Lenny Kravitz, Golden Earring en Daniël Lohues volgend jaar optreden in Emmen.

Nieuwe naam

De organisatoren van Retropop dubden al een tijd over een nieuwe naam. Veel bekendere bands waren niet blij met de term 'retro'. Volgens de organisatie is het daardoor lastig om deze acts te strikken voor een optreden in Emmen.
De voorverkoop voor het muziekfeest, dat komend jaar op zaterdag 8 en zondag 9 juni wordt gehouden, is vandaag begonnen. De organisatie mikt op 40.000 bezoekers, verdeeld over beide dagen.
"Dat is bijna een verdubbeling"', zegt festivaldirecteur Johan Lubbers. Het festival doet daarom ook kleine aanpassingen aan het terrein. "Er komt een tweede open air. Het terrein verder is vrij groot. Maar de camping wordt groter en komt deels op het parkeerterrein. We hebben daarom aan de Ericasestraat een stuk land gehuurd van een boer."
Ondanks de naamsverandering blijft het festival wel grotendeels hetzelfde, zegt Lubbers. "De roos blijft hetzelfde ruiken. Maar we zeiden twee jaar geleden dat we wat wat breder willen worden, een generatiefestival. We hebben ook de Futurestage voor aanstormende bands."
Er zijn nu vijf bands die volgend jaar optreden bekendgemaakt. De komende tijd worden de andere 25 namen aangekondigd. "Ik heb er ontzettend veel zin in", lacht Lubbers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl