Energiek Hurry-Up vergeet zichzelf te belonen tegen landskampioen

HANDBAL - Hurry-Up heeft donderdagavond in een inhaalduel in de BENE-League moeten buigen voor landskampioen Aalsmeer. In Zwartemeer scoorden de gasten uit Noord-Holland in de slotminuut de beslissende treffer: 31-32.
Bij 5-9, na slechts acht minuten, dook Tim Remer de time-out in. In het vervolg van de eerste helft brachten Sven Suton en Tiago Azenha de oranjehemden weer naast Aalsmeer (11-11). Beide nieuwelingen waren donderdagavond goed voor ieder zes treffers.

Dubbele tijdstraf

Ook na rust kon Hurry-Up de gasten, de nummer drie in de BENE-League, bijbenen. Vanaf de linkerhoek was Tommie Falke op dreef. Met nog negen minuten op de klok tekende Suton voor de eerste voorsprong van de Zwartemeerders (27-26).
In de aantrekkelijke slotfase verloor Azenha zijn geduld. Door een dubbele tijdstraf van de Portugees, gevolgd door een rode kaart, moest Hurry-Up vier minuten lang met een man minder de landskampioen bedwingen. Zestig tellen voor het eind dompelde Aalsmeer de thuisploeg in rouw.

Achilles Bocholt

Door de ongelukkige nederlaag blijft Hurry-Up steken op een plaats in het rechterrijtje. Zaterdagavond ontvangen de Drenten titelhouder Achilles Bocholt uit België in eigen huis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl