Werk- en celstraf voor zware mishandeling vanwege scooter op stoep

Rechtbank_werkplek_rechter_met_wetboek
Uit het niets kreeg het slachtoffer twee vuistslagen in zijn gezicht © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een man uit Hoogeveen is veroordeeld tot 200 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke celstraf voor een zware mishandeling in Balkbrug. Het slachtoffer sprak hem en zijn vrienden in september vorig jaar aan op een scooter die op de stoep voor zijn huis geparkeerd stond. Daarna ging het mis.
De Hoogevener (41) maakte deel uit van een groepje dat op de avond van zondag 13 september vorig jaar rondhing in de buurt in Balkbrug waar het slachtoffer woont. Het groepje maakte lawaai en reed met scooters rond. Het slachtoffer liep op een bepaald moment naar buiten om te vragen wat ze aan het doen waren. Hij sprak de Hoogevener ook aan op de geparkeerde scooter op de stoep voor zijn huis.
Uit het niets kreeg de man uit Balkbrug twee vuistslagen in zijn gezicht, waarna de groep ervandoor ging. Het slachtoffer liep onder meer botbreuken en kneuzingen in zijn gezicht op en ziet sindsdien slechter, waardoor hij een bril nodig had.

Lagere straf dan eis

De rechtbank in Zwolle neemt het de Hoogevener erg kwalijk dat hij zo agressief uit de hoek kwam en het slachtoffer gewond op straat achter liet. De officier van justitie eiste twee weken geleden acht maanden gevangenisstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De rechtbank vindt die straf te hoog, onder meer omdat de man uit Hoogeveen in zijn eentje zorgt voor zijn drie kinderen.
De man moet zich van de rechtbank laten behandelen, omdat hij een agressieprobleem heeft. Ook krijgt hij verplicht toezicht van de reclassering. Hij moet het slachtoffer daarnaast ruim 3600 euro schadevergoeding betalen. Het geweld heeft veel impact op de man uit Balkbrug en zijn gezin gehad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl