Dorpshuizen en sportclubs zetten handtekening voor goede regeling zonnepanelen

Negentig dorpshuizen en zestig sportclubs in Drenthe hebben een handtekening gezet voor een goede regeling voor zonnepanelen. Ze zijn bang dat minister Wiebes de huidige vergoedingsregeling af wil schaffen.
De handtekeningenactie is een initiatief van PvdA Drenthe, SportDrenthe en de BOKD. "Wiebes wil de salderingsregeling afschaffen en dat gaat de sportclubs en dorpshuizen in Drenthe veel geld kosten. In de zomerperiode zijn deze clubs vaak dicht terwijl zonnepanelen dan juist het meeste opleveren", zegt statenlid Peter Zwiers van de PvdA.

Dorpshuis Markehuus

Bestuurslid Roelof Dilling van dorpshuis Het Markehuus in Grolloo heeft ook zijn handtekening gezet. "Wij produceren ongeveer 17 megawatt per jaar met onze zonnepanelen, maar dat gebeurt vooral in de zomer en we verbruiken dan juist heel weinig. Dat betekent dat als er geen compensatie komt dat wij maar een heel minimaal voordeel hebben van deze zonnepanelen."
"De exploitatie moet rondkomen. Ook omdat we best wel veel investeren in dit pand. Dus als we toch weer meer voor de energie moeten betalen dan zal of de zaalhuur omhoog moeten of de consumptieprijzen", zegt Dilling.
In totaal zijn er in drie weken vierhonderd handtekeningen opgehaald. De handtekeningen zijn vanmiddag aangeboden aan Noordelijk Tweede Kamerlid William Moorlag van de PvdA.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl