Wildlands lijdt 8 miljoen euro verlies: gedwongen ontslagen

Wildlands Adventure Zoo in Emmen lijdt dit jaar 8 miljoen euro verlies. Dat maakte het dierenpark, dat met tegenvallende bezoekersaantallen kampt, zojuist bekend. Vorig jaar leed de opvolger van het Noorder Dierenpark ook al 1,8 miljoen euro verlies.
Om het tij te keren worden forse maatregelen genomen. Zo worden er volgend jaar vijf tot vijftien medewerkers gedwongen ontslagen. Daarnaast gaat de entreeprijs naar beneden en wordt er bezuinigd op marketing, onderhoud en op de inhuur van externen en entertainment.
Wildlands verwacht dit jaar af te sluiten met 840.000 bezoekers. Dat is fors minder dan de 1,2 miljoen bezoekers die werden verwacht. Ook vorig jaar bezochten 200.000 bezoekers minder het park dan waarop was gerekend. "We zitten nu in zwaar weer", zegt interim-directeur Erik van Engelen. Hij is de in september opgestapte Frankwin van Beers opgevolgd. "Door in te grijpen kunnen we ervoor zorgen dat we zo snel mogelijk weer een gezond en nog aantrekkelijker park worden."
Lees meer: Toenemende zorg bij gemeente Emmen over Wildlands
Onvoldoende gereageerd op wensen publiek
Het dierenpark heeft onderzoek gedaan naar het teruglopen van het aantal bezoekers. Zo zou door het bedrijf onvoldoende zijn gereageerd op de veranderende wensen van het publiek. Daarnaast zou door de combinatie van dierenpark en attractiepark onduidelijkheid bij het publiek ontstaan. Bovendien zouden dieren niet zichtbaar genoeg zijn en is de prijs van een ticket te hoog.
Lees meer: Wildlands lijdt 1,8 miljoen verlies
Entreeprijs omlaag
Daarom neemt het dierenpark maatregelen. Zo gaat de entreeprijs naar beneden. Worden de dierenverblijven aangepast, zodat de dieren beter zichtbaar worden. Lege plekken in het park worden opgevuld met nieuwe dieren. Ook komt er een pad tussen de gebieden Nortica en Serenga, zodat bezoekers niet twee keer dezelfde route hoeven te lopen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl