Wegen RTV Noord en directeur Gijs Lensink scheiden

210929_lensink
Gijs Lensink © RTV Noord
Directeur Gijs Lensink vertrekt bij RTV Noord. Dat heeft hij vandaag aan de omroep kenbaar gemaakt omdat er onrust bij RTV Noord was ontstaan na een intern veranderingsproces, gericht op de werkwijze en bedrijfscultuur.
Lensink, die tien jaar geleden aantrad, vindt dat de huidige situatie vraagt om nieuw leiderschap en heeft besloten ruimte maken voor een opvolger, meldt RTV Noord.

'Sterkte en wijsheid'

RTV Noord wist zich onder Lensinks leiding te ontwikkelen tot de regionale omroep met de hoogste kijk- en luistercijfers. Ook online kan RTV Noord goede cijfers overleggen. Lensink liet per mail aan medewerkers van RTV Noord weten er trots op te zijn dat die prachtige prestaties met elkaar zijn gerealiseerd. "Ik wens alle collega's veel sterkte en wijsheid de komende periode", besloot hij.
Rein Swart, voorzitter van de Raad van Toezicht bij de omroep, liet weten de keuze van Lensink te respecteren en dankte hem voor zijn jarenlange inzet. "De raad gaat op zoek naar een interim-bestuurder", aldus Swart.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl