Formule 1-management reageert: geen deal met Zandvoort

Het TT Circuit is nog in de race voor de Formule 1 (Rechten: Kim Stellingwerf/RTV Drenthe)
Het TT Circuit is nog in de race voor de Formule 1 (Rechten: Kim Stellingwerf/RTV Drenthe)
Het Formula One Management (FOM) heeft Zandvoort geen concreet voorstel gedaan om in 2020 een wedstrijd in de Formule 1 te houden. Dat zegt Jos Vaessen, voorzitter van de stichting die de race naar Assen wil halen.
"Alles is nog open", vertelt Jos Vaessen. "Ze hebben contact met hen en contact met ons. Er is absoluut nog geen toezegging gedaan. Ook wij zijn een serieuze kandidaat. Ze houden ons op de hoogte als ze meer weten of iets besluiten."

Bernhard: F1 voor Zandvoort

Vaessen zocht vrijdag contact met de FOM na een groot openingsartikel in De Telegraaf, waarin Prins Bernhard van Oranje vertelde een aanbod te hebben gekregen om al in 2020 een race te organiseren. "Als wij nu tekenen, dan heeft Nederland in 2020 weer een Grand Prix", stelde Bernhard die eigenaar van het circuit van Zandvoort is. "Met Max Verstappen. Iedereen is er bij ons terdege van bewust dat dit een unieke kans is.''

Lees meer: Formule 1 op Zandvoort? Eerst zien, dan geloven!

Bernhard is nog wel op zoek naar investeerders want de kosten voor het evenement zouden naar schatting 30 tot 40 miljoen euro bedragen. "Ik heb het allemaal gelezen en weet ook niet hoe dit in de krant is gekomen", zei Vaessen. "Maar nogmaals, ook Assen is nog in de race."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl