Extern onderzoek na onrust personeel Veilig Thuis Drenthe

Veilig Thuis Drenthe is een organisatie die hulp biedt bij onder meer huiselijk geweld (Rechten: Pixabay)
Veilig Thuis Drenthe is een organisatie die hulp biedt bij onder meer huiselijk geweld (Rechten: Pixabay)
GGD Drenthe laat een extern bureau onderzoek doen naar de situatie bij Veilig Thuis Drenthe. De organisatie die hulp biedt bij huiselijk geweld of kindermishandeling valt onder de GGD.
over de kwaliteit die geboden wordt bij Veilig Thuis. Ook zou er ontevredenheid zijn over de huisvesting.
Harmke Vlieg schrijft in haar rol als voorzitter van GGD Drenthe in een brief aan alle Drentse gemeenten dat een extern bureau nu onderzoek gaat doen. Daarbij wordt geïnventariseerd wat medewerkers nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen.
Op basis van dit onderzoek wordt een nieuw plan van aanpak gemaakt. Vlieg verwacht dat het onderzoek over drie maanden klaar is.
In 2016 schreef de Inspectie Jeugdzorg nog een vernietigend rapport over Veilig Thuis Drenthe, onder meer door problemen met wachtlijsten. De organisatie kwam onder verscherpt toezicht te staan. Volgens Harmke Vlieg voldoet Veilig Thuis inmiddels aan de eisen van de Inspectie. Maar door de nieuwe werkwijze is er bij sommige medewerkers onvrede ontstaan, schrijft Vlieg in de brief aan de gemeenten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl