Mieke Zijl nieuwe directeur van SportDrenthe

SportDrenthe
Mieke Zijl lost Hans de Lang af bij SportDrenthe © SportDrenthe
Mieke Zijl is vanaf morgen de nieuwe directeur-bestuurder van SportDrenthe. Ze volgt Hans de Lang op, die sinds 1998 aan het roer van de organisatie stond. SportDrenthe stimuleert sporten en bewegen in onze provincie en werkt daarvoor samen met onder meer gemeenten, de provincie en sportverenigingen.
Hans de Lang werkt sinds 1982 bij de organisatie die gevestigd is in Hoogeveen en doet na bijna veertig jaar een stapje terug. Hij maakt de veertig jaar bij SportDrenthe wel vol, want tot augustus volgend jaar blijft hij er aan het werk.

'Hart ligt bij de sport'

"De keuze om op dit moment al een stap terug te doen en mijn rol als directeur-bestuurder over te dragen, heb ik heel bewust gemaakt. Op deze manier kan ik Mieke begeleiden in de taken en verantwoordelijkheden die ze heeft", zegt De Lang. "Bijna mijn hele carrière heb ik voor deze organisatie mogen werken. Mijn hart ligt bij de sport in Drenthe. Op deze manier kan ik daar geleidelijk afscheid van nemen en tegelijkertijd mijn steentje nog blijven bijdragen."
Hij omschrijft Zijl, die sinds 2006 bij SportDrenthe werkt, als zijn ideale opvolger. De laatste jaren had ze een managementfunctie binnen de sportorganisatie. "Ik zie het als een grote uitdaging en een compliment dat ik als directeur-bestuurder aan de slag mag. Ik kijk er naar uit om samen met het opgebouwde netwerk de kracht van sport en bewegen verder te benutten in Drenthe."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl